Κορονοϊός: Επιστροφή στους χώρους εργασίας μετά την καραντίνα

γραφείο αναζήτηση

Ύστερα από πρωτόγνωρη περίοδο για όλους μας, φαίνεται ότι έρχεται η ώρα που οι περιορισμοί κυκλοφορίας που προκλήθηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής τελείωσαν οριστικά. Πολλοί από εμάς πέρα από τους κοινωνικούς περιορισμούς που μας επιβλήθηκαν ήρθαμε αντιμέτωποι και με μία νέα κανονικότητα αυτή της remote εργασίας.

Πολλές επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές δραστηριότητές τους χωρίς όμως να την έκθεση των εργαζομένων σε επαφές με τρίτους υιοθέτησαν πολλά μοντέλα remote working. Κάποιες φορές επιτυχημένα αλλά και κάποιες άλλες φορές όχι. Καλό είναι να υπογραμμίσουμε το ότι σε όποιες επιχειρήσεις αυτά τα μοντέλα απέδωσαν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υιοθετηθούν αυτά μόνιμα.

Το τελευταίο διάστημα εκτελείται μια νέα προσπάθεια με σκοπό να λάβει χώρα το σχέδιο επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα με όποιους περιορισμούς προστασίας χρειαστούν ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του υγειονομικού συστήματος αλλά και των πολιτών. Έτσι πολλές επιχειρήσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι δούλευαν remote σχεδιάζουν και αυτές σιγά σιγά να τους καλούν πίσω στους χώρους εργασίας τους.

Το restart λοιπόν που πρέπει όλοι να κάνουμε (εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, υπάλληλοι κτλ) με την επιστροφή μας στην όποια κανονικότητα προκύψει πρέπει να χαρακτηρίζεται από τα εξής: Οργάνωση, Ασφάλεια και Συνεργασία.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο χώρο εργασίας μας ύστερα από την καραντίνα θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο… με σκοπό την οργάνωσή μας. Θα πρέπει να ελέγξουμε μήπως κάποιες από τις καταστάσεις που έπρεπε να διαχειριστούμε remote δεν μας βγήκαν ή χρήζουν βελτιώσεων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε με τους συνεργάτες μας καθώς οι μέρες απουσίας της φυσικής επαφής ήταν πολλές και οι συνθήκες ίσως προκαλέσει αλλαγές στις κοινωνικές αλλά και εργασιακές σχέσεις μας. Φροντίστε να είστε ευγενικοί και συγκεκριμένοι όταν επικοινωνείτε με τους συνεργάτες σας ώστε να αποφύγετε τις όποιες παρεξηγήσεις.
Τέλος από την καθημερινότητα στον εργασιακό σας χώρο δε θα πρέπει να λείψουν κάποιες νέες συνήθειες υγιεινής. Πέρα από το τακτικό πλύσιμο των χεριών σας, φροντίστε το γραφείο σας καθώς και τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε να είναι καθαρά και καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούν τρίτοι.

Για οτιδήποτε άλλο προκύψει θα είμαστε εδώ για να το σχολιάσουμε. #staysafe

Join The Discussion

Compare listings

Compare